Home » Bewezen techniek » Experts over het DMC

Experts over het DMC

 • “Het DMC is buitengewoon innovatief en tegelijkertijd enorm praktisch. Het wérkt gewoon. Bovendien is het eenvoudig toepasbaar. Met het DMC houd je dijken stabiel zonder onnodige investeringen en ingrijpende werken.”
  Henk van ’t Land, voormalig voorzitter Stichting IJkdijk

 

 • “Het DMC geeft mij op een eenvoudige manier zicht op wat er in de dijk gebeurt.”
  Jan Buitenwerf, dijkbeheerder Waterschap Noordzijldervest

 

 • “We hebben gezien dat een al bezwijkende proefdijk weer werd gestabiliseerd doordat het DMC werd ingeschakeld.”
  Wouter Zomer, Directeur Stichting IJkdijk

 

 • “Het is verbazingwekkend hoe nauwkeurig het DMC is. We kunnen de waterspanning op bijna een centimeter waterkolom nauwkeurig regelen.”
  Harm Aantjes, onderzoeksinstituut Deltares

 

 • “Hoe effectief het DMC is heb ik gezien tijdens een test bij de IJkdijk. Daar werd de waterstand net zo lang verhoogd tot de dijk op bezwijken stond. Deltares kon dat punt precies berekenen. In dat kritieke stadium hebben wij het DMC in werking geteld. Dat maakte de dijk weer stabiel. Zelfs toen het water bijna over de dijk gutste, wat volgens de berekeningen van Deltares normaal gesproken fataal zou zijn, bleef de testdijk met het DMC overeind. Zodra we het DMC afschakelden, zakte de dijk als een plumpudding in elkaar.”
  Harry Bos, programmamanager DMC bij VolkerWessels Telecom

 

 • “Het effect van het DMC was duidelijk via de sensoren te zien. Na het inschakelen van het DMC trok de projectleiding alles uit de kast om de dijk te laten bezwijken. Dit echter zonder resultaat.”
  Nelen en Schuurmans, adviesbureau watermanagement

 

 • “Tijdens de laatste IJkdijkproef zagen we dat het DMC bij een extreem hoge waterstand het effect op de grondwaterstand in de dijk kan halveren.”
  Martin van der Meer, Technical Director Fugro Water Services